áfonya bokor eladás, áfonya lekvár, áfonya termesztés, eladó áfonya

fekete áfonya bokor rendelése, eladása, áfonya tő eladó, áfonya termesztés

ÚJ HONLAPUNK : www.afonyakert.hu

A fekete áfonya a szervezet minden pontján serkenti a kapilláris erek vérellátását, s mint ilyen, a szemfenék érhálózatát épen tartva közvetetten és közvetlenül is segít az ideghártya regenerálódásában. E hatását a II. Világháborúban az angol pilóták fedezték fel. Észrevették, hogy mikor áfonya-lekvárt kaptak ellátmányul, sokkal jobban láttak sötétben, nem  hunyorogtak a légielhárítás fényszóróitól. Az áfonya lekvár a mai képernyőt bámuló emberek szemének is nagy hasznára lehet, valamint a cukorbetegek retináját is védi.

SZEMÉSZETI RENDELLENESSÉGEK

Még nem teljesen ismert a fekete áfonya hatásmechanizmusa a szemre. Az bizonyított, hogy javítja a vér oxigén szállítását a szembe és megfogja a szabadgyököket, erősíti kollagén szerkezetét, vagyis azt a fehérjét, amely az egységes kötőszövetekhez elengedhetetlenül szükséges. Javítja a szem állapotát a hályog, illetve a makula-degeneráció esetében.

Glaukóma
A fekete áfonya fogyasztása jelentős védelmet nyújt a glaukóma fejlődése ellen kollagént erősítő és antioxidáns hatása miatt. Az öregedő szemszövet sérülékenysége és gyengülése okozhatja a szem belső nyomásának növekedését és a periférikus látás elvesztését glaukóma esetén. Egy tanulmány szerint 8 glaukómás beteg kapott 200 mg fekete áfonya antocianidint és a javulást elektroretinographon szemléltették. Ennek a kísérletnek alapján valószínűsíthető, hogy a hatásmechanizmus a kollagén rostok stabilizációja és erősítésében keresendő.
Szürkehályog
A fekete áfonya antocianidin terápiás lehetőséget nyújt a szürke hályog terápiás kezelésében is. Patkányokon végzett kísérletek azt mutatták, hogy magas antocianidin bevitele esetén lassította a hályog fejlődését. A klinikai kísérlet, amelyikben fekete áfonya kivonatot (180 mg 25%-os antocianidin tartalommal, kétszer naponta) és E-vitamint adtak, bizonyították, hogy 50 esetben 48-nál lassította a hályog képződését azoknál, akiknél öregkori szürke hályog alakult ki.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 42
Tegnapi: 107
Heti: 399
Havi: 399
Össz.: 316 267

Látogatottság növelés
Oldal: Látás javítása áfonyával
áfonya bokor eladás, áfonya lekvár, áfonya termesztés, eladó áfonya - © 2008 - 2020 - feketeafonya.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »